Karate

MTS a pus la dispoziția personalului medical locuri de cazare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:28

            MTS a pus la dispoziția personalului medical aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul 301 locuri cazare în București. „Este datoria noastră să încercăm să ajutăm cât de mult putem“ – Ionuț Stroe

   MTS a pus la dispoziția personalului medical aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul 301 locuri cazare în București. „Este datoria noastră să încercăm să ajutăm cât de mult putem“ – Ionuț Stroe

    Ministerul Tineretului și Sportului a pus la dispoziția personalului medical aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul 301 de locuri de cazare în municipiul București. Măsura a fost anunțată ieri după-amiază de către premierul Ludovic Orban în cadrul ședinței de guvern. El a mulțumit MTS pentru efortul făcut în aceste vremuri dificile.

Astfel, MTS a pus la dispoziția personalului medical (medici, asistenți, infirmieri etc.) care lucrează în București, dar cu domiciliul în localitățile limitrofe, 301 de locuri de cazare. Acestea sunt oferite cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus, astfel încât acestea să beneficieze, în măsura în care doresc, de posibilitatea de cazare în București. În acest fel poate fi evitată naveta între capitală și localitatea de domiciliu, dar mai ales, își pot proteja familiile.

 

 

În baza protocolului semnat cu Ministerul Sănătății, MTS pune la dispoziție trei centre din București: CSN Lia Manoliu (135 locuri), Complex Sportiv Olimpia (80 locuri) și Complex Cultural Sportiv Tei (86 locuri). Acest protocol se poate extinde și la alte centre din țară, unde MTS dispune de facilități de cazare și unde există o nevoie clară exprimată în acest sens din partea cadrelor medicale.

„La Hotel Sport din Complexul Lia Manoliu sunt camere pentru personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ilfov, aflat în vecinătatea hotelului. Acolo sunt deja cazați salariați ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, ai Institutului Clinic Fundeni, ai Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București, ai Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino“ și ai Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu“. În Complexul Olimpia vom avea salariați ai Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, eventual și ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, iar în Complexul Tei, pe cei ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, ai Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu“, ai Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și ai Spitalului Universitar de Urgență Elias. Este datoria noastră să încercăm să ajutăm cât de mult putem, de la locurile acestea de cazare pentru cei aflați în prima linie până la a oferi în continuare locuri pentru cei care se află în carantină”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

O altă contribuție importantă a MTS la efortul comun al guvernului de a opri răspândirea coronavirusului este legată de creșterea capacității de carantinare pe teritoriul țării. Încă de la debutul epidemiei de coronavirus în România, Ministerul Tineretului și Sportului a pus la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă locuri de cazare în hotelurile, centrele de agrement şi bazele sportive aflate în administrarea MTS în toate judeţele ţării pentru persoanele care trebuie carantinate.

În prezent sunt puse la dispoziție 46 de centre de carantină în 30 de județe – în total 3.300 de locuri. În acest moment, 305 persoane se află în carantină în centrele MTS, dar în anumite momente numărul acestora a fost și de 600.

„Iniţial au fost 1.560 de locuri în toate judeţele, dar ulterior ministerul a făcut relocări bugetare de 8.00.000 lei. Banii au fost folosiţi de către centrele şi bazele sportive care aparţin MTS pentru igienizare, încălzire şi alte probleme administrative, astfel încât să devină funcționale și centrele care în mod obișnuit sunt folosite doar sezonier, pe timpul verii. În momentul de față, în urma eforturilor depuse, s-a ajuns la un număr de 3.300 de locuri pentru persoanele care trebuie carantinate. Doresc să le mulțumesc angajaților unităților subordonate MTS din toată țara care sunt în contact permanent cu autoritățile locale. Aceștia se asigură, indiferent de oră sau zi, că există toate condițiile în unitățile puse la dispoziție pentru cei aflați în carantină, găsesc soluții pentru problemele care apar – servicii de masă, spălătorie, curățenie etc. Este un efort considerabil pe care îl fac, pe care toată lumea îl face în aceste vremuri, însă doar împreună putem depăși această situație“, a adăugat Ionuț Stroe.

 *

*--MTS

 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri MTS a pus la dispoziția personalului medical locuri de cazare